Activiteiten

Als juwelenhistoricus heb ik verschillende activiteiten ontwikkeld. Zo ben ik keurmeester voor juwelen tijdens een aantal belangrijke kunst en antiekbeurzen in Europa, zoals de TEFAF, de Brafa en de Kunstmesse in Keulen. Daarnaast verleen ik als juwelenexpert mijn medewerking aan de televisieprogramma’s “Blauw Bloed” van de EO – vanzelfsprekend vooral gericht op de juwelen van koninklijke familie’s – en sinds 1996 “Tussen Kunst & Kitsch” van de AVRO. Dit laatste programma heeft inmiddels een aantal spectaculaire vondsten opgeleverd, zoals de schitterende broche van de Franse art-nouveau kunstenaar Rene Lalique, die zich tegenwoordig bevindt in de collectie van het Petit Palais te Parijs.

Regelmatig verleen ik medewerking aan tentoonstellingen, zoals vorig jaar in het Rijksmuseum voor Oudheden te Leiden tijdens een expositie over neo-Etruskische juwelen en dit jaar aan een expositie over koningin Anna Paulowna in het Gemeentemuseum te Dordrecht. Een tentoonstelling over diademen en bijbehorende door mij geschreven catalogus tijdens 25 jaar PAN in Amsterdam was twee jaar geleden een interessant project. Op dit moment bestudeer en beschrijf ik bepaalde sieraden die tijdens de werkzaamheden aan de Noord-Zuid lijn in Amsterdam op het Damrak en Rokin zijn opgegraven . Uiteindelijk zal dat resulteren in medewerking aan een publicatie in de loop van 2015.

 

Bemiddeling bij aan- en verkoop van vooral antieke juwelen is tevens een bezigheid en tenslotte geef ik regelmatig lezingen en voordrachten over juwelen in Nederland en Belgie, Engeland, Australie en  Nieuw-Zeeland.